Jaki kociołek na ognisko wybrać? | grillomaniak.pl

Jaki kociołek na ognisko wybrać? | grillomaniak.pl

Kociołek na ognisko - nowe smaki w Twoim ogrodzie

Spędzanie czasu na świeżym powietrzu i wspólne biesiadowanie to ulubiona rozrywka wielu z nas. Tradycyjne grillowanie może niekiedy wydawać się nudne, dlatego warto pomyśleć o specjalnym kociołku na ognisko. Naczynie to pozwoli na niekonwencjonalne gotowanie. Taki produkt nie tylko bardzo efektownie się prezentuje, ale przede wszystkim daje możliwość przygotowania rewelacyjnych potraw.

Kociołek na ognisko - co to takiego?

Kociołek to bardzo ciekawe i oryginalne naczynie, dzięki któremu możemy przygotować wyśmienite dania nad ogniem. Idealnie sprawdzi się podczas spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu. Producenci oferują nam różne rodzaje kociołków, jaki zatem wybrać?

Kociołek żeliwny

Kociołek żeliwny to bardzo popularny typ naczynia służący do przygotowywania potraw nad ogniem. Produkowany jest z żeliwa o specjalnie dobranym składzie. Dzięki temu gotowane w nim przysmaki zachowują swój oryginalny smak i niepowtarzalny aromat. Producenci podpowiadają, że gotując w kociołku żeliwnym, zanim włożymy do niego przygotowane jedzenie, powinniśmy wyłożyć jego dno liśćmi kapusty. Daje to pewność, że dania nie przykleją się do kociołka. W takim naczyniu można również dusić potrawy, ponieważ pokrywę można z łatwością dokręcać specjalnymi śrubami.

Jednym z rodzajów kociołka żeliwnego jest kociołek żeliwny emaliowany. Wnętrze naczynia jest pokryte specjalną emalią, co zapobiega przywieraniu potraw do jego dna. Takie produkty znajdziemy na stronie grillomaniak.pl.

Kociołek węgierski

To specjalne naczynie do przygotowywania potraw na ogniu. Klasyczną wersją jest kociołek węgierski emaliowany - znajduje się w ofercie sklepu grillomaniak.pl. Taki kociołek podwiesza się nad ogniskiem dzięki specjalnemu stojakowi (trójnóg). Dzięki regulacji wysokości kociołka zawieszonego na trójnogu można bardzo łatwo kontrolować temperaturę przyrządzonych dań.

Jakie dania najlepiej przyrządzić w kociołku ogrodowym?

Kociołki świetnie sprawdzą się do przygotowywania potraw mięsnych, duszenia warzyw, gotowania zup i potraw gulaszowych. W kociołku węgierskim z łatwością można przygotować również niepowtarzalne leczo. Kociołki są zatem idealną opcją dla wielbicieli dobrego jedzenia na świeżym powietrzu. Potrawy przyrządzone w kociołkach ogrodowych wyróżniają się niezapomnianym smakiem i aromatem. Kociołki nad ognisko to świetny sposób na niekonwencjonalne przyjęcie oraz doskonała alternatywa dla tradycyjnego grilla.

Kociołkowe akcesoria - o czym warto pamiętać?

Kociołek żeliwny można położyć samodzielnie na ognisku, a do kociołka węgierskiego zawsze wymagane jest dostawienie trójnogu. Dzięki regulacji wysokości kociołka zawieszonego na trójnogu można bardzo łatwo kontrolować temperaturę potraw. Dobrym pomysłem jest również kupienie specjalnego paleniska ogrodowego, które zastąpi tradycyjne ognisko. Takie palenisko możemy położyć na każdej powierzchni, świetnie sprawdzi się zarówno w ogrodzie i na tarasie. Aby zapoznać się ze szczegółową ofertą dostępnych sprzętów, warto odwiedzić stronę sklepu grillomaniak.pl.

Konserwacja kociołków ogrodowych

Eksperci zapewniają, że naczynia wykonane są z solidnych materiałów, dlatego przez długi czas możemy cieszyć się z ich używania. Kociołek nie wymaga specjalnej konserwacji i bardzo łatwo można go wyczyści. Ich dodatkowym atutem jest to, że są bardzo lekkie. Możemy je myć zwykłym płynem do naczyń.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code

gama_produktow.png

Wide range of products

14_dni_zwrotu.png

14 days to return the goods

darmowa_dostawa.png

Kostenlose Lieferung

opinie.png

99% positive feedback